Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 19 juni 2016

Isvintern som e-bok

Nu finns Isvintern, min tredje bok om bronsåldersflickan Fry, som e-bok. Det är alltså möjligt att lätt och enkelt ladda ner boken från bibliotek eller köpa sitt eget digitala ex. från nätbokhandlarna.
Solbarnet, första boken i serien finns redan som e-bok.

Handlingen i Solbarnet.
Fry är ett hittebarn som växer upp under svåra omständigheter på Nygården. Hon drömmer om att få komma till Kungsgården. Där finns Solgudinnans tjänare och Mångudens tjänare. Mellan dessa pågår en kamp om vem som är den största guden, men egentligen är det människornas kamp om makten över området. I första boken blir Fry anklagad för att ha tagit offergåvorna och dömd till att blir det första människooffret på lång tid. Men det visar sig att hon är ett solbarn, och utvald av Solgudinnan.
Solbarnet finns både som inbunden och som pocket samt som e-bok.

Andra boken heter Månguden, men den finns ännu bara som inbunden. Låna den gärna på bibliotek.

Handling i tredje boken Isvintern.
Fry lever tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird på Kungsgården. Fry är snart redo att ta över som tjänare när hon överraskas av en snöstorm och blir jagad av en flock vargar. Hon räddas av den starke främlingen Tore, som blir välkomnad i gården. Men Mångudens tjänare Ulv har tvivel om Tores avsikter med sitt besök.

Fjärde och avslutande boken heter Kungsgården, men finns ännu bara som inbunden. Är du nyfiken så låna den gärna på bibliotek.

Om du vill läsa böckerna bör du nog läsa dem i rätt ordning. Fry är elva solvarv i första och hon är sexton i sista boken. Det är en historia som löper och utvecklas genom de fyra böckerna.


Monika

Solbarnet e-bok hos Bokus/CDON

Isvintern e-bok hos Bokus/Adlibris/CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar