Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 31 maj 2016

Varulvens spår - bra lektörsutlåtande


Varulvens spår utkom nyligen och är andra delen i barnboksserien Monsterjägarna. Första delen heter Grevens slott och utkom 2015. I andra delen cyklar de tre barnen Siri, Erik och Viktor till Sven Jönssons bondgård. Svens lamm har försvunnit under mystiska omständigheter och han tror att det är en varg som tagit dem. Men barnen hittar snabbt spår efter en varulv, och så klart måste de ge sig ut på varulvsjakt. Vem i den lilla staden är det som varje månad blir förvandlad till en varulv?

Nu har jag fått ett bra lektörsutlåtande från BTJ, Bibliotekstjänst. Lektörsutlåtande är en slags recension av boken, där det blir både berättande om handling och en slags bedömning av bokens kvalité. Jag får inte återge hela recensionen, men här kommer ett utdrag ur den:

Boken är lättläst, med större typsnitt och korta kapitel. Handlingen har en tydlig röd tråd som engagerar. Cliffhangers, frågor och dramatiska scener ger spänning. Dialogen är enkel att förstå och för handlingen framåt på ett effektivt vis… det här är en serie som kan väcka läsintresse genom sin drivna handling.”
Anneli Stenberg BTJ

Jag blir väldigt glad när jag läser Anneli Stenbergs lektörsomdöme. Med orden: ”det här är en serie som kan väcka läsintresse”, så har hon fångat precis det som ligger bakom att jag skriver den här serien.
Jag har försökt att skriva böcker som har en spännande handling, och som ger viljan att vända blad och att läsa vidare. Min förhoppning är att vinna många barn för bokläsning, och att de aldrig slutar att läsa böcker.


Monika

Varulvens spår hos Adlibris/Bokus

3 kommentarer:

  1. Härligt att BTJ är snabba med sina recensioner av barn-och ungdomslitteratur! Bra lektörsutlåtande fick du också, stort grattis 🎉 Monika!

    SvaraRadera
  2. Härligt att BTJ är snabba med sina recensioner av barn-och ungdomslitteratur! Bra lektörsutlåtande fick du också, stort grattis 🎉 Monika!

    SvaraRadera