Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

tisdag 18 november 2014

Booqla - enkelt att göra egen e-bok


 

Att ge ut en egen bok i pappersformat är med dagens teknik inte särskilt svårt.

Kostnaden kan ändå avskräcka och det egna manuset, som arbetats med i många slitsamma timmar, blir tyvärr aldrig publicerat.

Att publicera som e-bok kan därför vara ett betydligt bättre alternativ.

Nu finns det en ny webbtjänst som tillhandahåller ett enkelt verktyg för att göra sin egen e-bok. Den ganska nyligen startade webbsidan booqla.se tillhandahåller ett mycket enkelt verktyg för att göra en e-bok och Epub-filer. Det enda som behövs är att texten är skriven i t ex Word och sedan kopieras texten kapitel för kapitel in i filen. Visst tar det en stund att kopiera och klistra in, men har man lagt mycket slit med att skriva sitt manus, så är ändå tiden för att göra e-boken ganska liten. Det går också att importera hela texten om den är skriven i ett docx-format (Word), vilket givetvis gör hela arbetet ytterligare mycket enklare.
Det som ytterligare behövs är givetvis en omslagsbild, och ett ISBN-nummer (ett nummer som alla publicerade böcker, oavsett format måste innehålla), men för övrigt är det bara ett litet pyssel.

Kostnaden för färdig fil är överkomlig,

Dessutom går det bra att prova verktyget utan någon kostnad. Du behöver bara registrera dig som användare och det är först när man väljer att ladda ner filen, som kostnaden debiteras. Den färdiga e-boksfilen är sedan fri att använda på olika försäljningssidor, som t e x Elib.

Jag funderar själv på att använda Booqla.

Än så länge är det bara min första bok om Solbarnet som är både publicerad som pappersbok och e-bok, men nu kommer jag nog att testa också med Isvintern, den tredje boken i serien om Solbarnet.

Vi får se. Inom kort kanske också Isvintern är e-bok.
 
Här är en länk till booqla.se
 
Monika

1 kommentar: