Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år

Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år
Grevens slott-Varulvens spår-Mumiens skatt och Riddarens borg

torsdag 9 maj 2013

Why not och Sex Pistols på hotell Östra Stranden


Why not är en teaterpjäs som har premiär den 13 juni på Kulturhuset i Halmstad. Pjäsen spelas av Halmstads Kvartersteater. Regi Ulf Häägg och manus av Peter Björk (som för övrigt har skrivit många manus bl. a till pjäsen om Solbarnet som spelade förra sommaren).
 
Bild från Sex Pistols konsert på hotell Östra Stranden 1977

Den 15 juli 1977 hade det engelska punkbandet Sex Pistols premiär på sin Skandinavienturné (samtidigt som de var i landsflykt från Storbritannien) på hotell Östra stranden i Halmstad. Det hotellet passerar jag varje dag på väg till min underbara strand.
Hotell Östra Stranden

Byggnaden är sig lik. En funkisbyggnad som en gång i tiden var en Konsumbar för strandgäster. Då 1977 också ett disco. Numera bara ett stillsamt hotell med en liten restaurang.
1977 kom också punken till Halmstad.
Bild från repetition av pjäsen "Why not"

Teaterpjäsen Why not handlar om några ungdomars liv under det där speciella året. Hur var det att leva i Halmstad på den tiden? Ja, kanske får vi svar i denna teaterföreställning. Det utlovas mycket musik från 1970-talet. Kul och nostalgiskt!

Fyra föreställningar är planerade 13-16/6.

Och, jo Ulf Häägg är min make sedan 1978, om någon undrar. Läs mer om pjäsen på Kvartersteaterns websida.

Monika  

2 kommentarer:

  1. Det var tider det, jag tyckte finsk punk var kul...

    SvaraRadera
  2. Vad spännande! Varmt lycka till med föreställningarna. För mig känns 70-talet relativt nära i tid, så tänker jag efter och inser att det är ju 40-50 år sedan.
    En varm vårhälsning från Växjö.

    SvaraRadera