Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 26 maj 2013

Hallands författarsällskap


I Halland har vi ett författarsällskap. I går var det årsmöte i denna förening som knyter samman olika författare i det avlånga Halland.

Vi samlades först i Laholms Bokhandel. En av de mysigaste bokhandlare i Sverige.
 
Diana och Stefan som driver bokhandeln är verkliga eldsjälar för bokens bevarande och spridande. De berättade om sin fina bokhandel och alla spännande aktiviteter och författarkvällar som görs i butiken. En kulturens bärare på en liten ort. De är inte ens främmande för att hålla Bokbytardag i sin butik.

Sedan blev det en liten konstrunda i Laholms innerstad. Avgående ordförande Roland Andreasson guidade bland den offentliga konsten.

Vi avslutade sedan med årsmöte och dukat fikabord vid ryggåsstugan Ebbaredsstugan i stadsparken. Vädret var som gjort för utomhusvistelse. Verksamheten för år 2012 godkändes och ny styrelse valdes. Det blev ganska många nya ledamöter. Roland Andreasson avgick efter, hör och häpna, trettio år som drivande i föreningen. Ny ordförande blev Anna-Pia Åhslund och sedan blev jag invald som ny ledamot. Det skall bli spännande att arbeta i denna författande och skrivande förening.

Anna-Pia avtackade Roland med blomma, hotellvistelse på hotell Gästis i Varberg och en nydiktad sång på melodin ”San Francisco”.

Monika

1 kommentar:

 1. Försökte klicka på var man kunde träffa dig 2013,men det gick ju inte. Men jag antar att du inte kommer till Stockholm.
  Bokbytardag låter bra här skulle kunna vara en bok-givar-dag. Jag har så mycket böcker så det är löjligt, en del har jag inte ens läst. Men pocket-böcker har jag kastat (när jag läst dem) det är ju inte mycket att lämna in någonstans heller. Och de andra är inte många kända heller mest humor och romantik.

  Spännande med din nya bok. Men den går säkert lika bra som dina andra.

  Hoppas du haft en fin helg och Mors Dag

  Kram

  SvaraRadera