Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 7 maj 2012

Teaterpjäsen om Solbarnet - Här är spelplatsen


Den 14 juli är det premiär för Solbarnet. Min första bok om Fry blir dramatiserad av Halmstads Kvartersteater med manus av Peter Björk. Under sju kvällar i juli spelas föreställningen på Hallandsgården i Halmstad.

I går var jag och gick en promenad på berget där frilufsmuseet Hallandsgården finns. Berget kallas för Galgberget och härbärgerade förr i tiden en avrättningsplats. Nu är det ett vackert område med bokskogar och många fina vandringsleder.


Där finns också en hänförande utsikt över Halmstad och Laholmsbukten. I bakgrunden skymtar Hallandsåsen. Det går att skymta en hel del av  platserna där mina böcker utspelar sig.För första gången var jag och tittade på den plats som skall bli scen och publikplatser.
Det var riktigt spännande att se och fantisera lite om hur scenografin kommer att se ut när den blir uppbyggd. Det blir flera olika delar av bronsåldershus med vasstak.

Här ovan visar jag lite bilder från spelplatsen och promenaden.

Biljetter till föreställningen går att köpa på ticnet.se.Monika

4 kommentarer:

 1. Men vad roligt det måste vara! Att din bok ska spelas på teater. WOW. Vad kan man säga liksom? Miljöerna verkar också riktigt fina. Jag har aldrig varit i Halmstad. Det kanske är dags snart även om jag inte har möjlighet nu till sommaren. En fin vecka nu, önskar jag dig.

  SvaraRadera
 2. Jag säger som du. Synd att det är en del mil emellan oss annars hade jag också velat se på teatern med Solbarnet.Det måste vara jättespännande och jag är så glad för din skull. Vår utställning fungerade bra och vi hade mycket folk hela tiden och fick en hel del beröm.Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 3. Vad spännande, den måste vi verkligen försöka se!

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen fram emot detta..ha det..Maria

  SvaraRadera