Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

tisdag 13 mars 2012

Kulturias kafé med Systrarna Isebring och Leoniderna


Efter några dagar på årsmöte med NOFF i Helsingborg, avslutade jag veckan med ett sista Kulturias kafé för den här säsongen. Jag hoppas att Kulturia kommer tillbaka igen till hösten. En liten planering är påbörjad, men plats och tid är ännu inte bestämd.
Sista Kulturiakvällens första hemliga gäster var Saga och Linnea Isebring. Två mycket musikaliska systrar som sjöng och spelade sånger som Saga komponerat. Saga var förra våren med i teaterföreställningen ”Sommaren 69”, både som skådespelare och sångare. En föreställning med mycket 60-talsmusik. I föreställningen sjöng hon också en av sina egna sånger.
Den andra hemliga gästen var Leoniderna, Katarina Ohlsson och Björn Rosendahl. Det skiljer 60 år mellan dessa två fantastiska människor. Katarina är museipedagog och Björn är läkare, konstnär och författare. Han har bl. a. forskat i kreativitet. Tillsammans kallar de sig för Leoniderna och har gett ut en diktsamlingen ”Kättaren och Faunen”. På Kulturiakvällen berättade de om sitt möte över generationsgränser och läste ur sin diktsamling.

Kulturiakvällarna har blivit lite av överraskningarnas kväll. Min medverkan och Peter Björks är annonserad, men gästerna är hemliga. För publiken blir det ett möte med något som de kanske aldrig hade kommit i närheten av om de inte valt att gå just den här kvällen.
Jag tycker att vi borde låta oss överraskas mer. Inte alltid välja det kända och invanda.
Kanske upptäcker vi nya horisonter.

Monika

3 kommentarer:

 1. Tack för en som vanligt trivsam kväll..ha det..Maria

  SvaraRadera
 2. Roliga överraskningar är alltid roliga :)
  Så visst..fler överraskningar till svenska folket!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst är det bra att överraskas ibland, det blir lätt att samma tankar kör runt annars. Så fram för fler positiva och glada överraskningar.

  SvaraRadera