Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 24 mars 2012

Ingen annan är som du av Ann-Helén Laestadius

Jag har tidigare skrivit om Sms från Soppero och Hej Vacker av Ann-Helén Laestadius. Nu har jag också läst Ingen annan är som du, en fortsättning på de två första.
Böckerna handlar om Agnes som bor i Solna, men har ett samiskt ursprung. Hennes morföräldrar bor i Soppero utanför Kiruna. I de första böckerna blir hon förälskad i Henrik som hon träffar varje gång hon besöker sina morföräldrar. Så gör plötsligt Henrik slut med henne, utan någon förklaring. Efter ett år, tre månader och elva dagar. Henrik har börjat på gymnasiet i Kiruna och Agnes funderar nu över om han träffat en ny tjej? Samtidigt får Agnes veta att hon kommit in på det samiska konfirmationslägret i Nikkalauokta. Lägret förändrar Agnes. Något oväntat händer.
Ingen annan är som du är en fristående fortsättning men jag tror nog ändå att det är bra att ha läst de första delarna. Det är verkligen spännande att följa Agnes. Jag gillar de här böckerna och hoppas att Ann-Hélen skriver ytterligare en bok om Agnes.
Läs mer om Ann-Helén på Ann-Helen.nu.

Monika

3 kommentarer:

  1. Denna bok har jag inte heller läst. Men jag tror nog du vet att jag inte läser så mycket. Men dina böcker och Karin Brunk Holmqvist böcker har jag läst och någon enstaka av Danielle Steel. Har en hel del men inte läst dom ännu.någon sol har vi inte idag. Ha det bra.Kram/Anita

    SvaraRadera
  2. Tack för dina boktips. Hade jag facebook skulle jag förstås trycka på Gilla knappen, men jag drar mig av någon anledning för att gå med där. Låter jättekul att åka på bokmässa! (ps, det har blivit lite krångligt att lämna kommentarer på din blogg- synd). Cathrin

    SvaraRadera
  3. Cathrin, jag vet inte om det är fler som har problem med att kommentera, men det är ingen som har sagt något om det!Tråkigt för dig!

    SvaraRadera