Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 31 mars 2012

Förfärande är var ängel av Eva Swedenmark och Johan Henniger

Nu har jag läst en riktigt bra kriminalroman.
Jag har, under det senaste året, varit fruktansvärt trött på att läsa denna form av litteratur. Upplevt det som att det snart är den enda litteratur som ges ut och tyvärr verkar alla författare att kopiera varandra. Kanske att ”ta i” lite väl mycket, men det verkar som att deckare och vampyrer är det enda som är värt att skrivas om.
Men, nu har jag läst en riktigt bra variant av kriminalhistoria som jag verkligen kan rekommendera.
Förfärande är var ängel av Johan Henniger och Eva Swedenmark.
Romanen handlar om Elise. Hon är både brottsling, hjälte och bokens huvudperson. En ung kvinna som hämnas. En ung kvinna som får nog och börjar slå tillbaka. Målet är att hämnas på de män som utnyttjar kvinnor. Hon gäckar polisen och blir en hjälte bland folket.
Det här är en väldigt spännande historia. En historia med både action och hjärta.
Har du ledsnat på att läsa om trötta poliskommissarier och offrade kvinnor så tycker jag att du skall ge denna ängelbok en chans!

Monika

6 kommentarer:

 1. Det låter som en kriminalroman av ett annat slag, en bok med större djup och höjd, vidd och bredd och blir därför intressant. Tack för tipset. Kanske är det samma Swedenmark som bloggar?! Har bara sett hennes namn i bloggvärlden, kanske borde titta in på hennes blogg. Jag gör det nu.

  SvaraRadera
 2. Tack Monika för dina fina ord! Jag blev så glad. Vi har det kämpigt att tränga igenom i media trots att de som läser den - kvinnor i synnerhet - är så väldigt positiva.
  Så få spänningsromaner av detta slag som finns där livet inte mäts med manlig måttstock så borde den väl väcka intresse. Jag hoppas på det!

  SvaraRadera
 3. Jag läser väldigt sällan deckare också, tycker för det mesta att det är rätt oinhtressant vem mördaren är + att våldet och otäckheterna oftast blir grovare och råare för varje bok. Men tack för ditt tips. /cathrin

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig. Och jag läser den boken just nu, har kommit ungefär halvvägs.

  SvaraRadera
 5. Underbart med en deckare utan försupna, trötta och frånskilda poliser som lyssnar på klassisk musik! Ska försöka få tag i boken - tack för tipset!

  SvaraRadera