Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 26 februari 2012

Punctum saliens och vår i vintermånadPunctum saliens, den springande punkten, punkten där något föds, där något startar.
Kanske är det just nu punctum saliens i naturen. Våren är i sin start, allt får återigen liv, något nytt föds.
Mina vårtecken idag är videknoppar som är på väg att spricka, ett vidunderligt vårljus, lila krokus i rabatten och årets insats som städare av talgoxarnas holk.
Visserligen ligger isen som en gigantisk pansarbåt i Laholmsbukten, och havet får vänta på sin springande punkt, men över allt annars tar våren jättekliv. Inom några dagar kommer ”pansarbåten” att segla iväg mot horisonten.
Punctum saliens.se är också en kreativ och inspirerande webbsida som är väl värd att besöka. En webbsida för skaparglädje och själslig inspiration.
Idag har Elisabeth Jönsson på Punctum saliens gjort en intervju med mig, där jag berättar om mina böcker och andra skapande kulturprojekt som jag driver. För mig är kulturen en springande punkt. En punkt som genomsyrar alla mina dagar.
Besök Punctum saliens och läs intervjun.

Monika

8 kommentarer:

 1. Mina snödroppar blommar.....mitt vårtecken :)

  SvaraRadera
 2. Vad spännande det låter, kultur är viktigt, så är det bara. Vad skulle man göra utan kultur? Livet skulle bli lite torftigt tror jag. Den kultur jag håller på med är litteratur, jag försöker skriva min första bok och därmed göra verklighet av mina författardrömmar som jag haft sedan jag var liten.
  Nu blir det en skrivstund.

  SvaraRadera
 3. Jag njuter av varje ord
  du skriver. Ser fram mot snödroppars blomning här uppe också. Men man ser dem sällan när man inte har egen trädgård - men jag får väl hänga över andras därborta i villastan:)

  SvaraRadera
 4. Vårtecknet här idag var framför allt ljuset. Det välsignade ljuset. Och känslan av att slänga undan vinterkängorna och promenera i tunnare skor på asfalt.

  SvaraRadera
 5. Längtan i kropp och själ är enorm för Vårens ankomst..ha det..Maria

  SvaraRadera
 6. Åååå,vad ni har kommit långt med våren.
  Här är det idag -14 grader så...våren känns väääldigt låååångt bort. Men sol har vi! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ja visst ligger det lite is ännu men man hoppas ändå att det är våren som har kommit nu. Lite snö kom igår men det blir inte kvar nu. Det smälter med en gång och skönt är det. Ha det bra.Kram

  SvaraRadera
 8. Snöfritt, att kunna använda lågskor. Varje vårtecken är ett mirakel varje vår och ljusare för varje dag. Härligt.

  SvaraRadera