Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

onsdag 26 juni 2013

Jag spelar min roll av Monika Häägg


Med den titeln på bloggen känns det nästan som att jag skulle skriva ett boktips om min egen bok. Rykande färsk har den kommit från tryckeriet. Med stor förväntan och lite nervositet bläddrar jag igenom och granskar resultatet. Vad tycker jag då? Jo, den håller. Jag hittar inga stora fel och de små lär jag väl upptäcka så småningom. Förhoppningsvis inte allt för många.
Nu är den i alla fall klar och i augusti blir det premiär.

Vad handlar den om?
Jag spelar min roll är historien om Elvira, flickan som går sitt sista år på högstadiet. Flickan som är ingenting, men ändå möter en ängel. Någon som förändrar hennes liv. Men hon möter inte bara en ängel utan också Josefina, den gamla kvinnan som berättar sin historia. På Josefinas plats, där hon levde för nästan hundra år sedan, där möter också Elvira Trädandarna, älvorna och Sjökungen. En saga? Kanske, men en saga som också handlar om verklighet, om sorg, hat och kärlek. Så som livet är.

Hilma Larsdotter min farfars mor
Hilma, var min farfars mor. Hon har varit min inspiration till denna kortroman. En skymningsroman - en bok som kan läsas på en kväll. Jag vet så lite om Hilma, små fragment av ett livsöde. Det här är mitt enda foto av henne. Omkring Hilma har jag låtit fantasin flöda.

Monika

3 kommentarer:

 1. Låter spännande och omslaget är jättefint!

  SvaraRadera
 2. Spännande att du lämnat forntiden. Tillfälligt eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, forntiden har jag lämnat, åtminstone bronsåldern. Serien om Fry är avslutad och jag har inga planer på att skriva något mer på den berättelsen. Men lite historiskt finns det ju med även i denna boken.

   Radera