Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

onsdag 24 november 2010

Författardagen i HässleholmDet har varit en riktigt intensiv vecka. Först fyra dagar på Wapnö Julmässa och sedan avslutning med Författardagen i Hässleholm.
Wapnö Slott var fantastiskt juligt och t.o.m. inramat i snö under fredagen och lördagen. Det blev många härliga möten med läsare.
I går var jag på Författardagen som arrangeras av Regionbiblioteken i Södra Sverige och Författarcentrum Syd och Väst.
Jag berättade om mina böcker och om drama med skrivande. De 250 bibliotekarierna och lärarna fick prova på en teaterövning och det var riktigt roligt att se vilken aktivitet det blev bland bänkraderna.
Jag fick också lyssna på många andra författare som berättade om sina böcker och hisnande upplevelser. Bland författarna fanns Annica Wennström som har skrivit en av mina favoritböcker: Lappskatteland. Det var roligt att få träffa henne och dessutom fick jag hennes bok: Svart kvark som tack för min medverkan. Den skall jag spara som julläsning. Tillsammans med Ann-Helén Laestadius berättade hon om samisk litteratur för ungdomar.
Övirga författare var bl.a. Johan Unenge vars böcker Hotell Knorren är årets julkalender i SVT. Åsa Storck är en kvinna med dramatisk förmåga att förmedla historier vilket hon också gjorde från scenen. Pelle Eckerman gjorde ett bejublat framförande iklädd knallgul kostym och med en vacker tuppkam på huvudet. (Han har också skrivit en favoritbok: Galileo Jönsson in på livet, kan rekommenderas även till vuxna!!)
Mikael Thörnqvist berättade om sina böcker om fotbollspelande tjejer. Han visade på ett pedaogiskt sätt att det är många tjejer som spelar fotboll men ytterst få böcker som har detta som ämne.
Emma Adbåge är illustratör och författare och hon berättade om en av sina figurer som är mycket blyg och försiktig och hur hon hämtat inspiration till detta från sin egen barndom.
Sist ut var deckarförfattaren Karin Wahlberg som nu utkommit med två ungdomsböcker. Den första heter Camilla och lögnen.
Det var en lång och späckad dag som svischade förbi i ett raskt tempo.
Ett väldigt inressant inslag var också läraren Ann-Kristin Linde och bibliotekarien Ann-Charlotte Oredsson som berättade om projektet Attityd&Mode som de arbetat med på Mackleanskolan i Skurup.

2 kommentarer:

  1. Riktigt full rulle med andra ord! Det ingår ju i "författarens jobb" numera, och jag tror personligen att det är bra med dessa möten och utbyte av tankar.

    SvaraRadera
  2. Att mötas i cybervärlden inte så dumt...även om vi bor i samma stad...Så ha det så gått..Maria

    SvaraRadera