Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 31 januari 2016

Augustimörker - reportage i Hallandsposten

Min nya roman Augustimörker är nyligen utgiven och i går var det ett reportage i Hallandsposten om boken.
Romanen handlar om Gurlie och Harriet som ibland kallas för Tant Grön och Tant Blå. De bor i var sitt hus på Solrosgatan och Prästkragevägen. Gurlie har en hund som heter Skrutten och Harriet en katt som heter Bella. De är nyblivna pensionärer och sedan tio år tillbaka oskiljaktiga vänner. De läser poesi och böcker, gör cykelutflykter, plockar svamp och nypon. Men när augustimörkret sänker sig över trädgårdarna försvinner Bella, och Gurlie får ett ovälkommet brev. En dag står en polisbil parkerad utanför grannhuset. Under en orolig månad vänds livet upp och ner för de båda kvinnorna. Mord och främlingsfientlighet sveper in med augustimörkret. Tant Grön och Tant Blå blir ofrivilligt indragna.
Augustimörker är en genreöverskridande roman om två äldre kvinnor, feelgood och kriminalroman med främlingsfientlighet och nynazism som sträcker sig från villakvarter i Sverige till ett Grekland i kris.
Nu går det att läsa reportaget i Hallandsposten. Jag tycker det är kul att det går att länka reportage och recensioner. Tidigare var det stängt för läsare som inte hade abonnemang.
Monika Häägg - Bild: Jari Välitalo Hallandsposten

Läs reportaget i Hallandsposten

Monika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar