Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år

Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år
Grevens slott-Varulvens spår-Mumiens skatt och Riddarens borg

onsdag 3 september 2014

Kulturnatten i Halmstad


På lördag den 6 september är det Kulturnatt i Halmstad. Ett evenemang som återkommer vartannat år, och som är fullspäckat med kultur.
I årets program är det mer än tvåhundra programpunkter och tusen deltagare. Det känns stort och mäktigt!

För första gången på många år kommer jag att delta. Jag brukar annars tycka att det är trevligare att bara gå omkring och uppleva atmosfären i den nästan alltid ljumma septemberkvällen. Jag tror inte det varit någon kulturnatt när regn eller vind har förstört stämningen.

I år jag presentatör och håller i en scen som kallas för ”De litterära sällskapens scen”, på Stadsbiblioteket. Jag har tillsammans med Anna Wieslander, från Elsa Gravesällskapet, planerat tider och framträdanden från de litterära sällskapen i Halland. Programmet innehåller många, nu levande, författare från Hallands författarsällskap samt representanter för August Bondessonsällskapet, Albert Olssonsällskapet och Elsa Gravesällskapet. Det blir poesiläsande av Gunilla Poppe med musik av Thomas Poppe. Torbjörn Johansson läser texter av August Bondesson och Ingegerd Sahlström läser en text av Albert Olsson.
Olof von Dalinsällskapet har också en utställning som pågår under hela kvällen.

Författare som uppträder blir Bo Lindblom, Anna Pia Åhslund, Catharina O, Angelica Ahlefeldt-Laurvig, Mymmel Blomberg och Carl Sundberg.
Givetvis är jag själv en av författarna. Jag kommer att berätta om minaböcker om Solbarnet, en historisk saga i Halmstadtrakten.

Hela programmet kan du se på Halmstads kommuns websida.

Monika

1 kommentar:

  1. det hörs som att det kommer att bli mycket intressant. hade jag inte haft så långt dit så hade jag kommit. Jag hoppas också att du får ut något intressant av det och att många kommer för att lyssna om Solbarnet. Ha det bra.Kram/Anita

    SvaraRadera