Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 14 september 2013

Solviken av Annika Estassy


Jag har en bloggvän som jag haft kontakt med nästan sedan jag började skriva blogg för sådär omkring fyra år sedan. Hon heter Annika Estassy och har i år debuterat med romanen Solviken. Bara titeln fick mig att vilja läsa boken. Solviken ligger ju inte så långt från Solbarnet.

Romanen handlar om Marie Lindsjö som plötsligt ärver ett hus i Roslagens skärgård, fantastiskt belägen med utsikt över havet. Men Maries liv är inte så vackert och romantiskt som hennes fina arv. Mannen hon älskar, och som lovat att snart gifta sig med henne, är redan gift, men väntar bara på rätt tillfälle att dumpa den gamla frun. Tyvärr upptäcker Marie att mannen bara möter henne som ett litet tidsfördriv och samtidigt närmar sig en fyrtioårskris. Skall hon bli sittande på glasberget? Och kommer hon någonsin få några barn?

Annika är en driven berättare som fångar sin läsare. Det är spännande att bläddra till en ny sida och lusten att läsa finns med under hela boken ända fram till sista sidan. Jag vet att Annika är på gång med en fortsättning och det skall bli trevligt att läsa om Maries fortsatta liv och öde i denna relationsroman.  

Monika

2 kommentarer: