Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 24 februari 2013

Poesi i Halland och Poetry Slam


Jag är nybliven medlem i en förening som heter Poesi i Halland. En förening för poesivänner i Hallandsregionen.
I dag har jag varit på årsmöte med föreningen. Det är något härligt och unikt med föreningar. En sprudlande vilja att mötas och belysa sina intressen. Svenskarna är nog ett väldigt ”mötande” folk. Alla små föreningar som runt om i Sverige främjar demokrati och egenskapande. I dessa föreningar frodas ofta kulturen.

Poesi i Halland har sina medlemsmöten första söndagen i varje månad. Då möts medlemmarna på Fribergs konditori i Halmstad. Föreningen ger också ut en poetisk skrift som heter FLUM. I den samlas kända och okända poeters ord. FLUM utkommer två gånger om året.

Poetry Slam är också en aktivitet som föreningen arrangerar. På tre olika platser i Halland genomförs denna tävling i framförande av egna poetiska texter. Senare under våren blir det en final i Halmstad. De som vinner finalen blir Hallands representanter på SM.

I morgon kväll är första deltävlingen. Den är på Fox and Anchor i Halmstad kl.19.00. I Poetry Slam är det publiken som röstar och ger poäng till bästa poet. Jag skall gå dit och lyssna, titta och ge poäng, samt kanske ta mig en öl. Fox and Anchor är ju en pub och restaurang.

Monika

3 kommentarer:

  1. Du gör bara roliga saker. Det är ganska härligt att det lilla föreningslivet och "den lilla" poesin lever vidare, i tider när allting verkar ske via datorn eller andra tekniska prylar.

    SvaraRadera
  2. Låter kul!
    Helst det där med ölen ;)
    Kram!

    SvaraRadera