Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

torsdag 23 augusti 2012

Kaffesump mot mördarsniglar


Läste för någon vecka sedan om någon som spred ut torkad kaffesump i sin trädgård. Först för att det fungerade som gödsel och sedan för att ”mota bort” mördarsniglar.

Nu torkar jag också kaffesump. Inte för att jag har några gigantiska problem med mördarsniglar, men jag blev påmind om att min pappa brukade lägga kaffesump under päronträdet. Hans syfte var att motarbeta larver som förstörde de fina päronen. Jag är ganska säker på att hans motdrag mot larver i päronen fungerade, men på köpet tror jag han också motverkade mördarsniglar.

Nu bor jag i hans hus och hans trädgård. Nu torkar jag kaffesump och sprider den både under päronträdet och runt om i övriga trädgården.

 
Monika

6 kommentarer:

 1. Jag har heller inga jätteproblem med mördarsniglar däremot mår mitt päronträd inte så bra. Jag tackar för tipset och ska börja strö min kaffesump just där nu.

  SvaraRadera
 2. Det är ju jättefiffigt. Och billigt är det, det ska ju ändå kastas.

  Jag ska nog satsa mer på min Mac nu när jag börjar komma igång. Finns mycket där som inte finns i PC. Men den går mest ändå av gammal vana, jag vet var allting finns.

  Ha det gott

  Kram

  SvaraRadera
 3. Alla knep mot mördarsniglar är bra.....kaffesump luktar inte illa heller precis. Ska genast börja sprida det i min lilla trädgård.
  Svar: Piren är från Rugen, reportage kommer :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det fungerar.
  Alla sätt är bra utom dom dåliga ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Lycka till! Det funkar säkert!

  SvaraRadera