Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 23 januari 2012

Kulturias kafé med Susanna Hillbom och Thomas Häägg
Nu kan det avslöjas.
På första Kulturias kafé 2012 var det Susanna Hillbom och Thomas Häägg som var hemliga gäster.
Susanna är en mångsidig kulturmänniska. Hon har under många år skrivit poesi och tävlat med Poetry Slam. Hon sjunger till eget gitarrackompanjemang, målar i olja och är emellanåt konferencier i olika sammanhang. Bl. a var hon kvällens ledsagare när Hallandsposten hade ”En kväll för boken” på Halmstads Teater i november. Susanna sjöng och läste sina dikter.
Thomas gjorde ett bejublat Stand-up comedy-framträdande. Han är inte bara min son utan har också gjort layout till omslagen på mina böcker om Fry. Han har arbetat med teaterteknik och arbetar nu med PR till teaterföreställningen Solbarnet, som har premiär den 14 juli.
Under kvällen delades också ut det fina priset ”Årets gyllene morot” som konstnären Helge Öhrn har skapat. Den här gången gick priset till Sarah Johansson för hennes insatser för Halmstads Kvartersteater under 2011.
Min insats under Kulturiakvällen var, som vanligt, att vara konferencier och sammanhållande länk, samt att göra ett eget framträdande med sånger till gitarr. Den här gången blev det bl.a. hyllningssången till den Egyptiske faraonen Echnaton. Han som skrev dikter till solens ära. Ord som är ristade i sten och fortfarande finns kvar efter mer än 3 000 år.
Sången inleds så här:

Slå upp dina ögon se
Solen är här
Ifrån mörkret
hon återvänder.
Glimmar med sitt gyllne ljus
Är det ett mirakel
Som en smeksam uppmaning
till dig.


En sång som jag skrev på 90-talet. Känns bra att plocka fram nu när solen återigen vänder sig mot oss, och det sakta blir ljusare.
På bild syns också Sarah Johansson som också deltog i Teater Impro som gjorde ett litet framträdande under kvällen.

Monika

1 kommentar:

  1. mysigt, jag är lite avundsjuk på folk som kan sjunga och musicera...

    SvaraRadera