Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

söndag 15 januari 2012

Fem söker en skatt och vårtecken


Nu är jag tillbaka igen.
Efter en vecka som gästbloggare hos Barnboksnätet är jag nu tillbaka på min egen blogg. Besök gärna barnboksnätets blogg och läs mina inlägg.
Under veckan har jag också läst Fem söker en skatt av Enid Blyton. Efter att jag sett filmen om hennes liv så var jag väldigt sugen på att läsa en av de gamla favoriterna. Det blev första boken om de berömda fem kusinerna. Vilken märklig känsla att läsa boken igen! Så välkänd. Det var som om jag kom ihåg nästan varje mening. Kändes som om det var alldeles nyligen jag läste boken, men det har passerat mer än 45 år. På bilden syns det hur sliten boken är. Ryggen är nästan helt borta och sidorna hänger i tunna trådar.
Och nu över till något helt annat…
I går blev det lite vårtecken. Solen lyste från en klarblå himmel och talgoxarna sjöng sitt välbekanta vårljud ifrån nästan varje buske och träd. Mina forsytiakvistar, som jag plockade in från trädgården förra söndagen, börjar slå ut. På kvällen är det, här hos mig i Halmstad, 30 minuter ljusare på kvällen och nästan 10 minuter på morgonen.
Det finns hopp om en vår.

Monika

5 kommentarer:

 1. Hej Monika! Du har en utmärkelse att hämta hos mig
  Glada hälsningar från
  Eva

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du är tillbaka!
  Det är spännande att läsa böcker som man läste när man var mycket ung.

  SvaraRadera
 3. jag tycker denna första bok är bland de bästa, eller om det var just den där känslan, nästan lika roligt att läsa som barn. Fem och sjörövarskatten är också bra, när dom bor i en fyr.

  SvaraRadera
 4. Som barn älskade jag Fem-böckerna och slukade dem. Undrar ibland vari dragningskraften bestod. Jag minns att jag mådde så gott av att läsa dem. Böckerna är skrivna så att man känner att man blir en del i berättelsen.Det är underbart att vi går mot ljusare tider. Det gjorde gott i hjärtat att läsa ditt inlägg och se bilden som för mig symboliserar glädje och möjlighet. Varma hälsningar

  SvaraRadera
 5. Åhh, vad härligt att se en gammal välläst bok från barndomen. Jag har också några godbitar i min hylla härhemma. Härligt!

  SvaraRadera