Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 22 augusti 2010

Söndag - Mellan två världarÄntligen en ledig söndag!
Det har varit så mycket att göra den senaste månaden så jag har nästan inte haft någon ledighet men i dag har jag tagit det lugnt och bara "städat" lite i trädgården.
Under veckorna har jag läst sista delen i Eva Swedenmarks Mellan två världar. Fjärde fristående boken om Johanna och hennes familj. Johannas föräldrar har just skilt sig och när hon kommer hem efter sommarvistelsen på ön får hon den obehagliga upptäckten att mamma tänker sälja huset och flytta till en lägenhet inne i stan. För Johanna betyder det att hon inte har något eget rum längre och att hon måste byta skola. Men hon tar själv tag i problemet och med friska tag ordnar hon sitt liv utan de vuxnas inblandning.
Jag tycker verkligen mycket om den här bokserien. Den är både spännande och välskriven och det är lätt att inse hur svårt det är att vara en ung människa i Johannas situation. Mellan två världar utkom 2009 och jag hoppas att Eva Swedenmark planerar för att skriva en fortsättning!

2 kommentarer:

 1. Skickar en hälsnng från ett lite kylslaget Stockholm.
  Har gått in i en period när jag inte ens läst färdigt boken jag börjat på. Det blir korsord istället även när jag lagt mig.

  Hoppas allt är bra.
  Ha det fint

  Kram

  SvaraRadera