Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

onsdag 4 augusti 2010

Isvintern - tredje boken om Fry


På lördag den 7/8 är det premiär för min tredje bok Isvintern. Boken är en fortsättning på Solbarnet och Månguden som utkom förra året.
Böckerna handlar om en flicka i bronsålder och utspelar sig i Södra Halland och på Bjärehalvön för ca. 3000 år sedan. De är historiska romaner med inslag av övernaturliga krafter. Fry - som flickan heter är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. I berättelsen förs en kamp mellan Solgudinnan och Månguden och mitt i den striden finns Fry. Hon är ett hittebarn och föräldralös men mer och mer får hon kunskap om sina anor.
I tredje boken har Fry blivit fjorton solvarv och är redo att överta ansvaret som Solgudinnans tjänare men en tid före Midvinteroffret överraskas Fry av en snöstorm och blir jagad av en flock med vargar. Den starke främligen Tore räddar henne från att frysa ihjäl och blir sedan välkomnad i Kungsgården. Men Mångudens tjänare Ulv hyster tvivel om Tores avsikter med sitt plötsliga uppdykande...
Jag har använt fakta om bronsålder när jag skrivit böckerna men sedan är det min fantasi som är upphovet till denna fictionhistoria.
På lördag är det boksläpp för Isvintern - äntligen säger jag!

8 kommentarer:

 1. Är du iväg och signerar någonstans till Boksläppet? Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Det officiella boksläppet är på Bokia här i Halmstad på lördag kl. 11.00 och där signerar jag också boken!
  Kram Monika

  SvaraRadera
 3. Monika! Jätteroligt. Lycka till med boksläppet.

  SvaraRadera
 4. Hej Monika! Läste detta precis. Kul med boksläppet! Vilken spännande fantasi du verkar ha. Till vilken åldersgrupp riktar sig boken?

  SvaraRadera
 5. Jag rekommenderar bokserien från 12 år och uppåt men de går alldeles utmärkt att läsas av vuxna också. Jag har fått bra respons från äldre som har läst. Det är roligt med böcker som går att läsas över generationsgränserna!

  SvaraRadera
 6. Hej! När kommer den fjärde boken tro, jag o min dotter väntar med spänning :D

  mvh
  Ann-Beathe

  SvaraRadera
 7. Ann-Beathe! Kul att både du och din dotter tycker om böckerna. Den fjärde boken håller jag på och skriver nu och jag räknar med att den skall komma ut någon gång under 2011.

  SvaraRadera