Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 13 juli 2010

Ensamma på sommarön av Eva SwedenmarkHär på västkusten har vi fått lite välbehövligt regn. Ett ganska massivt åskväder under natten och några bra skurar under för- och eftermiddagen. Det har blivit behagligt svalt inomhus.
Mindre svalt blev det i min processor i datorn. I går var det stopp mitt i värsta värmen och nu har jag konstaterat att jag måste byta. En kostnad som jag, så klart, inte hade kalkylerat med. Men vad gör man? Måste ju ha en fungerande arbetsdator. Vad skulle jag göra utan den!

Trevligare saker finns det att berätta om. Jag har läst Eva Swedenmarks tredje bok om Johanna: Ensamma på sommarön och jag får säga att jag blir mer och mer fast i denna välskrivna bokserie.
I denna delen har Johanna slutat åttan och det är äntligen sommarlov. Nu skall familjen samlas på sommarön för några härliga veckor. Men allt är inte som det brukar. Föräldrarna har skilt sig och mamma följer inte med till ön. Johanna får återigen ta hand om sina småsyskon när pappa är mer eller mindre frånvarande men på ön finns något nytt och spännande: Leon som är från Frankrike.
Boken är som vanligt lättläst och smårolig mitt i Johannas eländiga situation.
Jag vet vilken bok jag skall leta efter nästa gång jag går till biblioteket. Måste ju läsa fjärde delen!

6 kommentarer:

 1. Hej! det hade varit bra om vi också fått lite regn. Helst i dag eller i morgon. På torsdag och Fredag är det Sjöbo marknad. Då vill vi ha lagom varmt och inget regn. Min dator går lite bättre nu sedan jag tömde ut den. Men den börjar också bli gammal så det är dags att byta. Jag tänkte att kanske den kan fungera ett år till i alla fall.Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 2. Känner mig lite handikappad just nu när min dator ínte fungerar. Sjöbo marknad skulle jag gärna komma och besöka med mina böcker. I sommar är jag på några olika marknader men kanske jag skall planera in Sjöbo marknad till nästa sommar? Får se!

  SvaraRadera
 3. Det låter som om Eva hämtat mycket av handlingen ur sitt eget liv! Lycka till med inköpet av en ny dator - även jag måste göra det.

  SvaraRadera
 4. Har boken liggande på nattduksbordet tillsammans med din bok. Så jag tänker inte läsa vad du tyckte om Evas bok... Vill uppleva själv. Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Annika, tycker också det verkar vara inspiration från Eva´s eget liv. Men så är det nog för alla författare. Ibland syns det väldigt tydligt och ibland nästan inte alls.
  Kim, kul att du är på gång att läsa Eva Swedenmarks bok nästan samtidigt som mig!Förstår att du inte vill läsa vad jag har skrivit då!

  SvaraRadera