Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 26 december 2016

Simma med de drunknade av Lars Mytting


Jag har fått många tips från olika personer om romanen Simma med de drunknade av den norske författaren Lars Mytting. Författaren som också är journalist utkom för några år sedan med boken Ved

Simma med de drunknade är en slags släktkrönika som handlar om den norska släkten Hirifjell. 1971 omkommer Edvard Hirifjells föräldrar i en tragisk olycka i Frankrike. Edvard växer upp hos sin morfar på en gård i Norge, men när morfar dör tjugo år senare rullas en märklig historia upp. En historia som har koppling både till första och andra världskriget, till den franska kommunen Authuille i Somme och till Shetlandsöarna. Den unge Edvard blir tvungen att ge sig iväg ut i Europa för att finna svaret på varför hans föräldrar dog.

Det här är en välskriven och mycket spännande roman. Lars Mytting har ett vackert språk, men också en förmåga att genom dolda hemligheter locka läsaren att fortsätta vända blad för att få svaret på denna märkliga historia. Det här är absolut en av de bästa böckerna jag läst under 2016.


Monika

Simma med de drunknade hos Adlibris/Bokus/CDON

2 kommentarer:

  1. Håller med dig Monika! En helt fantastisk roman, så vackert språk och så fascinerande innehåll! God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen. En mycket intressant bok. God fortsättning på det nya året Eva!

      Radera