Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 20 december 2016

Nya kartor ska ritas av Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg


Jag har tidigare läst Ingenting märkvärdigt har hänt och Det vetefåglarna av Angelica Ahlefeldt-Laurvig och Mymmel Blomberg. Nu har jag också läst Nya kartor ska ritas, sista och avslutande delen i författarduons trilogi.

Nya kartor ska ritas kallas, liksom de två första delarna, för en promenadroman. I sista delen blir det stora omvälvningar för de två huvudkaraktärerna och pensionärerna Iris och Sigrid. De två kvinnorna, som älskar att besöka nya konditorier och bagerier, har varit oskiljaktiga i de två första böckerna. Livet har levts i en slags promenadtakt. Men Iris har träffat en man som heter Karl och numera får Sigrid dela sin vän med hennes nya kärlek. Kanske borde även Sigrid träffa någon? Chansen finns när hon av en händelse stöter på den charmige Hans-Uno, men är han så väldig trevlig som han först verkar? Och vill verkligen Sigrid släppa in en man i sitt liv? Iris står också inför svåra beslut och Nya kartor ska ritas blir en omvälvande tid för de två vännerna.

Den här trilogin har bara blivit bättre och bättre för varje bok som kommit ut och författarna avslutar verkligen serien med flaggan i topp. Det här är lättsamma, men ändå eftertänksamma böcker som ger läsaren en trevlig upplevelse. Att de utspelar sig på kända platser i Halmstad och Halland gör att igenkänningsfaktorn blir hög för mig som bor i dessa trakter. Jag hoppas verkligen att Angelica och Mymmel ger sig in i nya skrivprocesser och återkommer med nya, spännande skrivprojekt.


Monika

Nya kartor ska ritas hos Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar