Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 20 februari 2016

Jag är pilgrimen av Terry Hayes


Jag har av många blivit rekommenderad att läsa Jag är pilgrimen av Terry Hayes, så jag ställde mig i bibliotekets kö för denna tegelsten. Det tog ganska lång tid att få låna boken, så tydligen är den just nu väldigt eftertraktad.

Jag är pilgrimen är en spionthriller som handlar om mannen med många namn, som är bokens berättare och kallar sig själv för pilgrimen. Han har varit den främste i den hemligaste organisationen inom amerikanska underrättelsetjänsten, men lever numera ett anonymt liv i Paris. Han har under sina år i säkerhetstjänsten haft en lång rad av olika identiteter. Boken inleds emellertid med att en ung kvinna hittas mördad på ett hotellrum i New York. Detta och en lång rad olika händelser, som till en början inte tycks ha något samband, gör att bokens berättare ändå bestämmer sig för att återuppta sitt forna arbete som agent.

Jag läser med spänning de nästan åttahundra sidorna, då och då blir det lite svackor och texten tuggar, kan tänka mig att vissa delar hade gått att korta ner en aning, men i stort sett är denna bok väldigt spännande. Jag är imponerad av den komplexa intrigen, och den välarbetade historian. Jag är inte förvånad att boken är såld till en lång rad länder, och att filmrättigheterna har köpts av MGM. Jag är pilgrimen är Terry Hayes debutbok, men förra året utkom också hans andra roman The Year of the Locust. Den kommer jag givetvis att läsa när den blir översatt till svenska.


Monika

Jag är pilgrimen hos Adlibris
Jag är pilgrimen hos Bokus

1 kommentar:

  1. Tack
    Jag tycker som du
    Väldigt spännande bok
    Kram Peck

    SvaraRadera