Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

söndag 12 december 2010

Mystiska Milla -ett spöke på jakt efter De tio sanningarna!Jag har läst en liten spökhistoria. Mystiska Milla och Spökskolan av Unni Lindell och med bilder av Fredrik Skavlan.
Hela dagen ligger Mystiska Milla prydligt hopvikt på den stora syfabrikens tyglager. Men när natten kommer går hon i Sofia Skrämmavettis spökskola för yngre och oskolande spöken där hon och de andra spökbarnen får lära sig hur man spökar på riktigt. Milla har det inte lätt. Hon är föräldralös och känner sig förbisedd. Så en dag händer det en förfärlig olycka och allt är Millas fel.
Det blir ett hisnande äventyr för det lilla spöket som får ge sig ut i världen i sökandet efter De tio sanningarna.
Jag tycker det här är en riktigt mysig historia med underbara bilder. Fredrik Skavlan är en duktig programledare men han är också bra på att illustrera.
Svårt att sätta åldersetikett men den här boken passar nog bäst för barn som är 8-10 år.

3 kommentarer:

 1. Erbjudande från Massolit förlag.

  Hej!

  Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.
  Jag var inne och kikade runt på din blogg nyss och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag dig.

  Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
  I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
  Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

  I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

  Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingad att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

  Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
  Om det känns spännande – maila över din postadress till forlaget@massolit.se

  Tack för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg!

  Vänliga hälsningar


  Malin S
  Massolit förlag AB
  forlaget@massolit.se

  SvaraRadera
 2. Det låter spännande. Jag är alltid på jakt efter bra barnböcker till mina barn :)

  SvaraRadera
 3. Hej Monika! Du har en utmärkelse att hämta på min blogg. Tack för alla fina inlägg hos dig!

  SvaraRadera