Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 9 maj 2010

Tre ungdomsböcker


Det har varit en regnig och gråmulen helg i Halmstadstrakten, som gjord för inomhusaktiviteter. Då passar det att läsa böcker. Tre ungdomsböcker har varit på min att-läsa-lista och det blev en skön lördag med lite mer lättläst än den tunga boken om Lodz som jag kämpat med under några veckor.

I dag har jag också gjort ett framträdande med min kör och jag får säga: att sång är en skänk från ovan. Efter ett sångpass är kreativiteten och glädjen på höjdpunkt och till och med solen tittade fram en liten stund, mellan molnen.

Det är tre mycket spännande och trevliga ungdomsböcker som jag läst. Hemligheter av Eva Swedenmark och Egna spår samt Spår i snö av Emma Vall. (Eva Swedenmark är en av tre författare som döljer sig bakom författarnamnet Emma Vall, övriga är Maria Herngren och Annica Wennström.)
Alla tre handlar om barn som befinner sig i familjer som är i någon form av upplösning. Jag tycker att de fångar bra svårigheterna som ett barn kan få utstå när föräldrarna är på väg att gå åt skilda håll. Barn som med både förstående och oförstående ögon ser sina föräldrar förvandlas från den kärleksfulla mamman eller pappan till två personer som nästan totalt glömmer bort att barnen påverkas av de vuxnas problem.
Egna spår och Spår i snön är också spännande deckare. Där barnen löser mysterier och hjälper till att avslöja bovar. Tredje delen om barnen Sunna och Sixten Dolt i färg utkommer nu i dagarna.
Jag kommer nog att plocka med mig ytterligare en och annan bok av dessa författare när jag besöker biblioteket. De har under ett antal år bidragit med många utgivningar, så det finns mycket att välja på.

3 kommentarer:

 1. Hej! Just nu läser jag en bok som heter Ingen är som lisa. Det handlar också om några barn. Men jag läser inte så mycket så det tar tid innan den är slutläst.
  Jag vet inte varför jag inte kommer in på din sida när jag trycker på din adress där. Det är kanske för att min är en AB blogg och din en blogspot. Som tur är så har jag sparat din adress så jag kommer in det hållet. jag önskar dig en bra Helg och hoppas att vi får bättre väder. Kram/Anita

  SvaraRadera
 2. Tack Monika! Roligt att läsa dina uppskattande ord.

  SvaraRadera
 3. Eva, du är en mycket god författare och jag läser gärna fler av dina böcker!

  SvaraRadera