Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 13 november 2022

Jul på Lyckebo av Monika Häägg

 


För några dagar sedan utkom min trettonde boktitel Jul på Lyckebo. Den är andra delen i min bokserie om Lyckebo. Första delen utkom i februari.

Linda har börjat arbeta i Ekered. Under hösten hyr hon Lyckebo av Gösta medan Emil planerar för att bygga upp sitt torp Eket, som brann ner i den stora skogsbranden. Han vill att Linda flyttar tillsammans med honom till torpet. Hon har lovat sig själv att aldrig mer fylla sitt liv med hemligheter. Ändå bär hon på en hemlighet som hon inte vågar berätta.

När höstmörkret sveper in växer både problem och lögner. Folkets Hus är återigen hotat och skolan riskerar att läggas ner. Finns det egentligen någon framtid i Lindöbruk? Eller är byn dömd att långsamt dö? Linda tvivlar samtidigt som hon startar sitt drömprojekt – en julrevy på Folkets Hus. Hon drömmer om snö och tända ljus.
I Jul på Lyckebo får du återigen möta alla vänner i den lilla byn som kämpar för sin överlevnad. I romanen blir det både höstmörker och julmys. Adventsfika, saffransbröd bakat på surdeg, oförglömlig julafton och en sprakande nyårsfest.
Jul på Lyckebo är fortsättningen på romanen om Linda, Lyckebo och den lilla byn Lindöbruk.


Monika

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar