Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 16 november 2010

Författardag och Wapnö JulmässaIdag har jag skrivit ytterligare några sidor på den 4:e boken om Fry.
Den som fortfarande inte har något namn. Den namnlösa boken. I augusti 2011 skall den vara tryckt och klar. Just nu känns det ganska avlägset.
Min plan var att jag skulle vara färdig med storyn till jul men det kommer jag inte att bli. Det har varit alldeles för mycket annat som har varit på tapeten under hösten så tiden har helt enkelt inte räckt till. Jag har ju liksom bara tio fingrar. I morgon bygger jag monter på Wapnö Julmässa och sedan blir det fyra intensiva dagar från torsdag-söndag. Men det är härliga dagar. Det är så trevligt att komma ut och möta glada och "juliga" människor.
Efter de intensiva dagarna åker jag till Författardagen på Hässleholms Kulturhus.Det är Region- och länsbiblioteken i södra Sverige tillsammans med Författarcentrum Syd och Väst som anordnad den här trevliga dagen. Dit kommer många lärare och bibliotekarier som under en dag får bekanta sig med ett antal författare. Bl.a. kommer Johan Unenge, Karin Wahlberg och Annica Wennström.
Jag kommer att berätta om hur drama och improvisation kan påverka den skrivande processen.
Nu tänkte jag ta en kväll ledigt. Det är en intensiv vecka som ligger framför mig.

6 kommentarer:

 1. Det skall verkligen bli intressant att läsa,om påverkan.

  SvaraRadera
 2. Påverkas gör vi ju mycket på många olika sätt. Men drama kan ha en väldigt positiv effekt på skrivande. Jag skulle nog behövt lite sådant idag för jag har varit trög som sirap.

  SvaraRadera
 3. Spännande Monika, att du är på gång med en ny bok, även om du inte är i fas med tiden. Som du själv skriver, man har ju bara tio fingrar. Vore fantastisk med några fler... ;)
  Fin vinterbild för övrigt, var är den tagen?

  SvaraRadera
 4. Jenny, bilden visar Wapnö Slott. Det är där som julmarknaden kommer att vara torsdag-söndag. Fast snö, som det är på denna bilden, lär det nog inte bli.

  SvaraRadera
 5. Oj, vad mycket du har på gång! Så länge det man ska göra är roligt så går det ju bra. Några fler fingrar skulle jag också behöva ibland och tid, mer tid skulle vara mycket välkommet :)

  SvaraRadera
 6. Anneli det är roligt så det det gör ingenting att det är mycket just nu. Det hade varit mycket värre om det hade varit någon trist sysselsättning. Håller med dig om tiden. Jag tycker det är fantastiskt varje måndag morgon när hela veckan ligger orörd framför mig och sedan säger det svisch (stavas det så?) och så är veckan slut.

  SvaraRadera